CFP: Time and tense in Finnic languages

Johanna Laakso johanna.laakso at univie.ac.at
Tue Sep 2 11:19:35 UTC 2014


Dear all,

the Võro institute has announced their yearly Finnic conference, due to take place in Taevaskoja in South Estonia on 23-25 October. For more information please read below (in Finnish) or find the CFP in English at http://www.wi.ee/index.php/conference , in Estonian at http://www.wi.ee/index.php/konverents , in Võro at http://www.wi.ee/index.php/konvorents .

With apologies for cross-postings
JL
--
Univ.Prof. Dr. Johanna Laakso
Universität Wien, Institut für Europäische und Vergleichende Sprach- und Literaturwissenschaft (EVSL)
Abteilung Finno-Ugristik
Campus AAKH Spitalgasse 2-4 Hof 7
A-1090 Wien
johanna.laakso at univie.ac.athttp://homepage.univie.ac.at/Johanna.Laakso/
Project ELDIA: http://www.eldia-project.org/ 
Välitetty viesti alkaa:

> Lähettäjä: Tuomas Huumo <thuumo at utu.fi>
> Aihe: [Kitu] Konferenssikutsu
> Päivämäärä: 2. syyskuuta 2014 12.23.28 UTC+2
> Vastaanottaja: "kitu at lists.jyu.fi" <kitu at lists.jyu.fi>
> 
> 
> Kutsu konferenssiin AIKA ITÄMERENSUOMALAISISSA KIELISSÄ
> Aig õdagumeresoomõ kiilin
> Aeg läänemeresoome keeltes
> Time and tense in Finnic languages
> 
> Taevaskojalla 23.-25. lokakuuta 2014
> 
> Võron Instituutti järjestää 23.–25. lokakuuta 2014 Võromaalla Taevaskojalla kansainvälisen konferenssin “Aika itämerensuomalaisissa kielissä“. Konferenssiin odotetaan esitelmiä, jotka käsittelevät aikaa monella tasolla: aika kieliopillisena kategoriana, aika elämän järjestämisen ja maailman havaitsemisen yhtenä tukipisteenä, aika kielen dokumentoinnissa huomioon otettavana tekijänä jne.
> Käsiteltäviksi tarkoitettuja kielellisiä teemoja ovat kieliopillisen ajan ilmaiseminen itämerensuomalaisissa kielissä sekä aikaan liittyvät sanat, ilmaisut ja puheenparret. Olennainen pohdinta-aihe on aikaan liittyvän sanaston semantiikan kehittyminen. Mistä aikasanat tulevat kieleen ja kuinka tavallinen on niitten kieliopillistuminen? Millaista on aikasanojen kieliopillistumisen kulku itämerensuomalaisissa kielissä?
> 
> Tutkittaessa kielen muuttumista on tärkeätä kysyä kieliaineston dokumentoinnin ajasta. Mihin aikakauteen kuuluu kanonisoitu havainto kustakin itämerensuomalaisesta kielestä? Mihin suuntaan ovat kehittyneet uhanalaiset ja vähemmän uhanalaiset itämerensuomalaiset kielet perinteisiin käsityksiin verrattuina? Odotamme myös esitelmiä itämerensuomalaisen alueen paikannimien muuttumisesta
> paikannimistöjen kehityksestä kokonaisuutena muuttuvissa olosuhteissa. Laajemmin ottaen voimme konferenssissa yrittää löytää vastauksia kysymykseen, millainen on itämerensuomalaisia kieliä puhuvien kansojen suhde aikaan. 
> 
> Konferenssin työkielinä ovat itämerensuomalaiset kielet ja englanti. Esitelmiä ei tulkata. 
> 
> Ilmoittautumisesta ja osallistumisesta: 
> 
> Pyydämme konferenssiin osallistuvia täyttämään ilmoittautumislehden osoitteessa
> 
> http://www.wi.ee/index.php/konverents
> 
> mahdollisimman pian (viimeistään 15.syyskuuta). Jos aiotte pitää esitelmän, pyydämme lähettämään sen tiivistelmän (enintään 200 sanaa + lähteet) yhdellä konferenssin työkielistä 15. syyskuuta mennessä. Esitelmien pituus on 20 minuuttia. Suulllisten esitelmien lisäksi posterit ovat tervetulleita. Võron instituutti ottaa kiitollisena vastaan esitelmienne pohjalta kirjoittamianne artikkeleita julkaistavaksi Võron Instituutin toimitusten vuoden 2015 numerossa (artikkelit arvioidaan). Konferenssin osallistumismaksu on 60 euroa. Täydentävän rahoituksen ansiosta konferenssin
> osallistujat saavat sitä vastaan kahden yön majoituksen konferenssipaikassa ja muonituksen torstain illallisesta lauantain aamiaiseen. Konferenssi alkaa torstai-iltana ja päättyy lauantaina ennen keskipäivää. Halukkaat pääsevät konferenssibussilla Tallinnan satamasta ja Tartosta konferenssipaikalle ja takaisin. Konferenssibussin matka on yhteensovitettu Pietari-Tartto- bussin aikataulun kanssa.
> 
> Ilmoittautuneilta odotamme osallistumismaksun suorittamista viimeistään 15.syyskuuta (15.9.2014) tilille EE891010220034796011 (SEB); maksun saajaksi tulee merkitä Rahandusministeerium, viitenumeroksi 2800047436 ja selitykseksi Võron Instituutin konferenssi. Ulkomailta on SWIFT: EEUHEE2X, IBAN:EE891010220034796011. Maksaa voi vain pankkisiirtona. Maksun suorittaneille lähetetään kuitti 25. syyskuuta mennessä. Laskua etukäteen tarvitsevia pyydämme merkitsemään sen ilmoittautumislehteen. Konferenssin seuraava kiertokirjeja alustava aikataulu lähetet
> ään ilmoittautuneille syyskuussa.
> 
> Kysymyksiin vastaavat Evar Saar ja Tuuli Abel, Võro Instituut,Tartu 48, 65609 Võru, 
> s-posti wi at wi.ee,
> puh. +372 78 21960,
> +372 78 28754.
> 
> _______________________________________________
> Kitu mailing list
> Kitu at lists.jyu.fi
> http://lists.jyu.fi/mailman/listinfo/kitu

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://listserv.linguistlist.org/pipermail/ura-list/attachments/20140902/0de59cee/attachment.html>


More information about the Ura-list mailing list